fallback

КФН издаде лиценз на Бенчмарк Фонд – 2 и УД ПФБК Асет Мениджмънт

Комисията одобри издаването на лиценз на “Д.И.С.Л. Секюритийс” АД за извършване на дейност като инвестиционен посредник в страната

17:22 | 14.12.05 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри издаването на лиценз на “Бенчмарк Фонд – 2” АД за извършване на дейност като инвестиционно дружество от отворен тип. Дружеството трябва да удостовери в 14-дневен срок, че изцяло е внесен изискуемият капитал.

Фондът е с рисков профил и ще инвестира до 90% от активите си в акции на публични компании на БФБ-София. Той е естествено допълнение на стартиралия днес договорен фонд Бенчмарк Фонд – 1 АД, който е от балансиран тип.

Също днес КФН одобри издаването на лиценз на УД “ПФБК Асет Мениджмънт” АД за извършване на дейност като управляващо дружество. В законовия срок (до 31 януари) дружеството увеличи капитала си от 100 хил. лв. на 250 хил. лв., с което придоби пълен лиценз за управляващо дружество.

Комисията одобри издаването на лиценз на “Д.И.С.Л. Секюритийс” АД за извършване на дейност като инвестиционен посредник в страната. Дружеството следва в 14-дневен срок да удостовери, че изцяло е внесен изискуемият капитал и встъпителната вноска във Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:48 | 13.09.22 г.
fallback