fallback

Петрол подписа договор с ДЗИ-Транс за продажба на винетки

Преди една година дружеството участва в конкурса за дистрибуция на винетни стикери, но неговата оферта не беше оценена сред първите

12:45 | 14.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

“Петрол” АД подписа договор с Консорциум “ДЗИ-Транс”, според който най-големият дистрибутор на горива започва да продава винетни стикери в своите обекти, съобщиха от компанията. Дружеството има готовност да започне разпространението на стикерите в най-кратък срок. Споразумението е подписано от управителите на “ДЗИ-Транс” Кирил Свиленов и Диана Младенова и изпълнителния директор на “Петрол” АД Светослав Йорданов.

Преди една година дружеството участва в конкурса за дистрибуция на винетни стикери, но неговата оферта не беше оценена сред първите, според решението на ръководството на Изпълнителна агенция “Пътища”. Спечелилите кандидати бяха Консорциум „ДЗИ – Транс” и Български пощи ЕАД. Пунктовете на „ДЗИ - Транс“ са разпределени на територията на всички общини в страната, в ДЗИ Банк, както и в бензиностанциите на Shell и OMV.

"Петрол" АД ще продава винетки в общо 415 обекта. 292 от тях са с денонощен режим на работа. Новите бензиностанции на “Петрол” се изграждат като service stations – в тях всеки клиент може не само да зареди колата си, но и да пазарува с кредитна карта ТРАНСКАРТ, да работи с Интернет и др.

Дружеството ще предложи на Изпълнителна агенция "Пътища" система, при която всеки контролиращ орган може да направи проверка за валидността на винетния стикер. Ако това е представител на КАТ например, той би могъл да се обади в съответното РПУ и от предоставената от дистрибутора информация чрез Интернет в рамките на минута да получи отговори за статуса на съответната винетка - откъде е закупена; дали е седмична, месечна, годишна или дали е с изтекъл срок. Петрол предлага още два начина за осигуряване на информацията - чрез SMS и чрез 24-часов Call center. Тази система може да ограничи опитите за фалшификация на стикери, уточниха от петролния дистрибутор.

Консолидираната печалба на "Петрол" АД за първите девет месеца на тази година е 20,257 млн. лв. спрямо 9,74 млн. лв. за същия период на миналата година. Неконсолидираната печалба обаче намалява до 8,395 млн. лв. от 9,49 млн. лв. за първите девет месеца на 2004 г. По време на днешната борсова сесия акциите на дружеството понижиха стойността си с 0,54% до средна цена от 3,66 лв. при изтъргувани към момента 1522 броя.

Списък на републиканските пътища, за които се събира винетна такса

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:05 | 13.09.22 г.
fallback