fallback

Приеха оставката на Драйчев, Бистра Илкова поема БФБ-София

Решение на СД на Борсата влиза в сила от 03 януари 2006 г.

10:41 | 14.12.05 г.

Георги Драйчев и Бистра Илкова; снимки: Investor.bg

На вчерашното си заседание Съветът на директорите на БФБ-София АД разгледа и прие молбата на Георги Драйчев да бъде освободен от длъжността Изпълнителен директор от началото на 2006 г. по лични причини, се посочва в съобщение на сайта на борсата.
За Investor.bg г-н Драйчев сподели, че свършената му до момента работа се вижда от всички.
„Печалбата на БФБ-София за настоящата година ще бъде в размер на 3-3,2 млн. лв., а внедряването и развитието на системата COBOS е най-голямото ми лично постижение”, добави Георги Драйчев.
Конфликти тук няма, а последните проверки показаха, че всичко в борсата работи перфектно, каза още Драйчев.
„Постът е много тежък и изисква доста отговорности. Следващите 2-3 месеца планирам да бия отбой и да карам ски“, допълни той.
За нов изпълнителен директор на Борсата бе избрана Бистра Илкова, досегашен член на Съвета на директорите (СД) на БФБ-София АД. Символичното предаване на поста ще се извърши на 28 декември, когато ще бъдат връчени годишните награди за най-активни брокери и посредници, каза Илкова за Investor.bg. Тя уточни, че повече подробности и коментари около смяната на ръководството на БФБ ще бъдат направени след 3 януари, когато влиза в сила решението на СД на Борсата.
Дотогава Георги Драйчев ще продължи да изпълнява функциите на изпълнителен директор.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:37 | 11.09.22 г.
fallback