fallback

Правата на Алкомет се изкупиха на цени между 7,51 и 8,75 лв.

Всяко от правата дава възможност за записването на три от новите акции на шуменския производител на алуминий и алуминиеви сплави

13:55 | 13.12.05 г.

Всичките предложени 25 861 права по време на днешния аукцион за неизползваните права от увеличението на капитала на Алкомет АД – Шумен бяха закупени. Минималната цена бе 7,51 лв., а максималната достигна 8,75 лв. за право.

Средната цена за право бе фиксирана на 7,74 лв. за брой, а крайната срок за заплащане е 29 декември 2005 г. Всяко от правата дава възможност за записването на три от новите акции на шуменския производител на алуминий и алуминиеви сплави.

През текущата финансова година Алкомет предвижда да осъществи финансова стабилизация, като се погасят голяма част от дългосрочните лихвоносни задължения, с което ще се облекчи управлението на финансовите потоци на дружеството и освободеният паричен ресурс ще бъде насочен към увеличаването на обемите на производство, с което ще бъдат рязко подобрени финансовите показатели на дружеството в края на годината. В процес на завършване е мащабната инвестиционна програма в дружеството за над 30 млн. евро, осъществена през последните 2 - 3 години, с което значително са подобрени ефективността и рентабилността на производството, намалени са производствените загуби, намалена е енергоемкостта и са увеличени производствените капацитети, като рязко е подобрено качеството на продуктите.

Днес сделки с акциите на Алкомет не бяха сключени и офертите останаха на нива от 4,14 лв. купува и 4,50 лв. продава.

Свързани компании:

Алкомет АД(ALCM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
fallback