fallback

Продажбите в промишлеността се увеличават със 7,4 на сто за месец

Промишленото производство се е увеличило с осем процента през октомври

17:06 | 12.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Продажбите в промишлеността са се увеличили със 7,4 на сто през октомври спрямо септември, основно заради доста по-големите продажби в добивната промишлиност, показват предварителните данни на Националният статистически институт (НСИ). Ръстът там е с 18,7% спрямо септември, като реализираната продукция при добива на метални руди се увеличава с 35,1 на сто за месец.

Преработваща промишленост и производство и разпределение на електроенергия, газ и вода повишават продажбите през октомври спрямо септември съответно със 7,0 и 7,1 на сто.

Повишението на продажбите в промишлеността е още по-голямо през октомври спрямо същия месец на миналата година и достига 12,5%, като тук водеща е прелаботващата промишленост с ръст от 13,1%. Производството и разпределение на електроенергия, газ и вода има ръст в продажбите от 9,3% за октомври спрямо октомври 2004 г., а повишението при добивната промишленост е със 7,6 на сто.

Промишленото производство се е увеличило с осем процента през октомври в сравнение със същия месец на миналата година и с 4,1% спрямо септември, сочат данните на НСИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:12 | 28.08.22 г.
fallback