fallback

Преглед на печата

08:26 | 12.12.05 г.

Офертите за “Белене” остават за догодина

в. Стандарт

Оферти за изграждането на АЕЦ "Белене" ще се приемат догодина. Това е решила Националната електрическа компания. Дни преди 15 декември, когато изтичаше срокът, той е бил удължен с 45 дни, съобщи наш седмичник. Отсрочката била дадена по искане на двамата кандидати, потвърди министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Те са руската "Атомстройекспорт" и чешката "Шкода Алианс".

Заделиха вино за приемането в ЕС

в. Стандарт

Държавният глава Георги Първанов сложи президентски печат върху три бутилки вино, които ще бъдат отворени, след като страната ни стане член на ЕС. "Мерло ново" е първата продукция на новата русенска винарна "Левента". То е произведено по технологията на френското божоле.

Рекордно евтин хероин - 1 лв. дозата

в.  Новинар

Дори за 1 лв. може да се купи доза хероин във Варна, съобщиха за "Новинар". Причината е лесният внос по морската граница, смятат те.В София цената на хероина е паднала до 3,50 лв., а допреди 2 месеца е била 5-7 лв., а в началото на година - 9 лв.

Причината е, че вероятно е облекчен вносът на наркотика в страната, смятат наблюдатели. Това става в момент, когато МВР вдига шум за митниците. Толкова евтин хероин има изключително вредно въздействие върху обществото. Тежък наркотик, какъвто е хероинът, става леснодостъпен и към него посягат дори ученици в началното училище.

Кондолиза Райс планира визита у нас през 2006 г.

в. Сега

"Надяваме се да посрещнем държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс в България в началото на 2006 г. по време на срещи на НАТО на високо равнище." Това съобщи посланикът на САЩ в София Джон Байърли в специално интервю за "Сега". "Райс не прескочи, нито заобиколи България при последното си посещение в Европа. Предвид предстоящите срещи няма нищо необичайно в това, че тя не посети София по време на сегашното си пътуване", уточни той. На 27 и 28 април София ще бъде домакин на неформална среща на външните министри на страните-членки на НАТО, съобщи за "Сега" външният министър Ивайло Калфин. "Това ще бъде важна подготвителна стъпка към срещата на върха в Рига през ноември. Очаква се в София да бъдат дискутирани трансформацията на алианса и бъдещото му разширяване", каза министърът.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:17 | 31.08.22 г.
fallback