fallback

КФН наложи временна забрана за търговото предложение на Славяна

Към настоящия момент предложителят притежава пряко и чрез свързани лица 93,15 на сто от капитала на Славяна

17:43 | 07.12.05 г.

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) е наложила временна забрана на търгово предложение, отправено от Стара планина холд към акционерите на Славяна АД при цена 5,88 лв. за акция.

Към настоящия момент предложителят притежава пряко и чрез свързани лица 93,15 на сто от капитала на Славяна. Последна сделка с акциите на дружеството бе сключена на 28 юли на цена от 1,20 лв.

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор потвърди и проспект за вторично публично предлагане на облигации, издадени от Финанс консултинг 2002 ЕАД. Облигациите са обезпечени със залог върху вземания, а плащанията по облигациите са застраховани. Емисията е с размер 7 млн. евро при срок 50 месеца и шестмесечни лихвени плащания в рамер на 6-месечния EURIBOR+7%. Средствата ще бъдат инвестирани в покупката на вземания, собственост на Капиталбанк и Кристалбанк.

Комисията издаде разрешение на Райфайзен асет мениджмънт АД да извършва дейност като управляващо дружество, ако успее в 14-дневен срок да внесе изискуемия капитал за този род дейност.

Също днес Комисията не издаде разрешение за извършване на дейност като АДСИЦ на Бългериън инвестмънт груп с акционери - дружество, притежавано от Красимир Георгиев Кръстев с 50% от капитала и Застрахователна компания Лев Инс с 40% от акциите.

Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:50 | 10.09.22 г.
fallback