fallback

Синергон холдинг ще издаде първата си емисия корпоративни облигации

16:54 | 05.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

На проведеното днес Общо събрание на акционерите на Синергон холдинг е взето решение за издаване на първа по ред емисия корпоративни облигации, съобщи за Investor.bg Катя Лазарова от отдела на дружеството за връзки с обществеността.

Емисията е с номинал от 10 млн. евро за срок от 5 години, плаващ лихвен процент и купонни плащания на всеки 6 месеца. Погасяването на главницата ще бъде извършено на 4 равни вноски заедно с последните 4 лихвени плащания.

Облигационният заем ще бъде използван за финансиране на инвестиционни проекти и за осигуряване на оборотен капитал, като за обезпечение в полза на банката–довереник по емисията ще бъде учредена ипотека върху хотелски комплекс Гранд хотел Пловдив, както и особен залог върху оборудването му.

Осигурени са и опции за предсрочно погасяване от страна на емитента. На четвъртото, петото или шестото лихвено плащане е възможно предсрочно погасяване на минимум 25% или кратно на 25% от сумата на облигационния заем, а на последните четири плащания е допустимо погасяване на 100% от остатъчната сума на заема.

Началната дата за записване на облигациите е 8 декември, като записването ще се извършва в клона на Райфайзенбанк на ул. Гогол № 18-20 по реда на постъпване на исканията. Броят на издадените облигации е 10 000, като всяка е една е с номинал от 1000 евро.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:14 | 27.08.22 г.
fallback