fallback

След Орбител и БТК се отказа от лиценза за безжични мрежи

От компанията обявиха, че след анализ на проведената процедура са възникнали съмнения за несъответствия с правилата на търга, допуснати и при процедурата за лиценз от клас А

14:51 | 05.12.05 г.

След като на 2 декември току-що купеният от Мадяр Телеком български алтернативен оператор Орбител се оттегли от процедурата за Б лицензиите „точка до много точки”, същото направи днес и БТК.

Българската телекомуникационна компания (БТК) се оттегля от процедурата за лиценз “точка към много точки” от клас Б, гласи официалното съобщение от компанията.

След като беше анализирана проведената процедура, възникнаха съмнения за несъответствия с правилата на търга, допуснати и при процедурата за лиценз от клас А, казаха още оттам.

От БТК припомнят, че са изразили несъгласие с правилата за достъп и участие в процедурата за търга от клас А и са внесли жалба във Върховния административен съд.

Като участник, спечелил търга за клас Б, БТК няма правната възможност да обжалва проведената процедура.

Също така БТК отчита и променената ситуация на телекомуникационния пазар след успешния старт на vivatel. "След появата на българския мобилен оператор vivatel, цените на мобилните разговори драстично намаляха и все повече хора днес използват свободно мобилните си телефони", смятат от компанията.  Три седмици след старта си vivatel има над 60 000 клиенти, сочат данни на БТК.

Мениджърските екипи на БТК и vivatel са преценили, че има възможности за нови и по-добри телекомуникационни услуги и решения, като се използва съществуващата инфраструктура на БТК и съответно на vivatel.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:49 | 12.09.22 г.
fallback