fallback

Индийски конгломерат планира навлизане на българския IT пазар

Приходите на компанията “TATA Group”, която се интересува от нашата страна, възлизат на 17,8 млрд. долара за фискалната 2004-05 г.

17:01 | 02.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Най-големият и финансово стабилен конгломерат в Индия “ТАТА Group” се е запознал с възможностите за общ бизнес и джойнт-венчър в България в областта на информационните технологии. Това стана ясно след приключилото официално тридневно посещение на делегация на Министерство на икономиката и енергетиката, водена от зам.-министър Корнелия Нинова, в Делхи, Индия.
Договорено е представители на конгломерата да участват в бизнес делегация при втората сесия на Смесения българо-индийски комитет за информационни технологии в София през 2006 г.
Очаква се ръководни служители от “TATA Group” да посетят България и на място да се запознаят с възможностите за съвместен бизнес и условията за инвестиране. В “TATA Group”, която е основана в средата на 19 в., влизат общо 93 компании от различни сектори – информационни системи и комуникации, инженеринг, услуги, енергия, потребителски стоки, химическа индустрия. Приходите на компанията за фискалната 2004-05 г. възлизат на 17,8 млрд. долара, което се равнява на около 2,8 на сто от БВП на страната.
Интерес към възможностите за инвестиции в областта на високите технологии са проявили и други водещи индийски компании. Атрактивни за индийските инвеститори са още стоманодобивът, текстилната и хранително-вкусовата промишленост, земеделието и търговията с кожи.
Индийската страна ще окаже съдействие за насърчаване на изграждането на соларна електроцентрала в гр. Ахтопол, допълват от икономическото министерство. Министерство на търговията и индустрията на Индия пък е поело ангажимент да съдейства за участието на индийски компании им в „Международния пролетен панаир – Пловдив, 2006 г.”
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:37 | 10.09.22 г.
fallback