fallback

Реалната версия на Delta Broker се очаква до края на годината

“Новата платформа в момента няма алтернатива на нашия пазар”, заяви изпълнителният директор на Делта Сток на финансовото изложение "Финанси за всеки"

09:02 | 02.12.05 г.

Николай Недков. Снимка : Investor.bg

До края на годината на пазара ще се появи реалната версия на Delta Broker – новата платформа за електронна търговия на Българска фондова борса (БФБ-София), стана ясно по време на първото финансово изложение у нас „Финанси за всеки”.

Според главния брокер на Делта Сток АД Delta Broker е аналог на Delta Trading и е свързана с търговската система на борсата посредством договор за ползване на услугата BSE Online за подаване на поръчки и получаване на информация в реално време.

Идеята за новата платформа се е родила, след като в последните години ликвидността на БФБ-София нараства. Новата платформа в момента няма алтернатива на нашия пазар”, заяви изпълнителният директор на инвестиционния посредник Николай Недков.

Платформата е богата на графики и позволява да бъдат наблюдавани офертите по отделните инструменти, както и сделките от текущия ден и предходните. Ако инвеститорът реши да закупи голям обем акции Delta Broker показва цената, на която ще се изпълни офертата.

Виртуалният портфейл и тегленето на пари онлайн са другите предимства на платформата, според изпълнителния директор на Делта Сток.

Само в разстояние на три години Delta Trading има 2000 клиента, като в следващите месеци посредникът възнамерява да въведе пълзящи стопове и модул за търговия с валутни опции, а след това и върху акции, което може да се използва за хеджиране.

Делта Сток АД е лицензиран инвестиционен посредник от 1998 г. През 2000 г. получава лицензи от КФН и БНБ за сключване на сделки с валута и ценни книжа в чужбина. Още от "Финанси за всеки": Активите на ОББ Балансиран фонд достигнаха над 4 млн. лв. към ноември Над 90% от предлаганите от TBI България продукти са за масовия потребител Първото финансово изложение в България отвори врати

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:06 | 02.12.05 г.
fallback