fallback

Правителството ще определя цените на цигарите

Предложенията за промяна ще се правят писмено до министъра на икономиката и енергетиката

16:01 | 01.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Цените на българските цигари и тези от внос ще се определят от Министерския съвет по предложение на министъра на икономиката и енергетиката. Това предвижда приетата от кабинета Наредба за условията и реда за образуване на цените на цигарите от местно производство и от внос на вътрешния пазар, търговията с цигари и контрола върху нея, съобщи правителствената информационна служба.

Предложенията за промяна ще се правят писмено до министъра на икономиката и енергетиката. Те ще могат да се дават от лицата, които са получили разрешение от притежателя на правото върху търговската марка да използват съответната марка цигари, от притежателя на правото върху търговската марка, от техните представителства в България или от физически или юридически лица, упълномощени писмено от производителя или от притежателя на правото върху търговската марка.

Постъпилите заявления и приложените към тях документи ще се разглеждат от междуведомствена комисия, назначена от министъра на икономиката и енергетиката.

Наредбата определя и сроковете, в които могат да се подават заявления за определяне на цените. Те са: 1-31 декември, 1-31 март, 1-30 юни и 1-30 септември на текущата година.

Цигарите, облепени с бандерол с обозначена върху него цена, регистрирана при условията и по реда на Наредбата за условията и реда за регистриране на цените на тютюневите изделия от местно производство и от внос на вътрешния пазар, търговията с тютюневи изделия и контрола върху нея, ще могат да се продават по цената, обозначена върху бандерола, до изчерпване на количествата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:16 | 29.08.22 г.
fallback