fallback

Над 90% от предлаганите от TBI България продукти са за масовия потребител

Предлаганите продукти са в областтите на пенсионното осигуряване, потребителското кредитиране, лизинга, инвестиционните фондове, а също и бизнес и ипотечното кредитиране

15:25 | 01.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Над 90% от предлаганите от TBI България продукти са за масовия потребител, каза днес изпълнителният директор Евгени Попов по време на представянето на компанията на първото национално финансово изложение у нас „Финанси за всеки“, чийто медиен партньор е Investor.bg. "Предлаганите продукти са в областите на пенсионното осигуряване, потребителското кредитиране, лизинга, инвестиционните фондове, а също и бизнес и ипотечното кредитиране," каза Попов.

Според Попов компаниите от групата на TBI се стараят да бъдат иновативни и постоянно да предлагат нови финансови продукти на клиентите си.

Собственият капитал на компаниите от групата на TBI в България е около 100 млн. лв. в края на септември, а активите им достигат до 357 млн. лв. "Много от нашите компании са лидери в своя сектор", каза още Попов. Той посочи за пример Пенсионно осигурителна компания доверие, която има над 1,16 млн. осигурени и държи 42% от сектора, TBI Credit с 45% от пазара при небанковото потребителско кредитиране.

Застрахователно и презастрахователно акционерно дружество "Булстрад" пък със своите 17% дял е на второ място в застрахователния сектор. Дружеството има около 450 хил. клиенти.

TBI България е част от групата TBI Holding. Активите на групата се управляват от TBIH Financial Services Group NV, което e инвестиционно дружество, собственост на ЕБВР, Дойче банк и Кардан/Таладиум Израел, специализирано в инвестициите във финансовия сектор.

"TBI е най-голямата небанкова финансова институция не само в България, но и в региона, като е представена в осем страни", каза още Попов. В групата влизат около 50 компании в тези страни, каза още той. Общите активи на групата са около 650 млн. евро към края на септември.

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:14 | 13.09.22 г.
fallback