fallback

Банките на UniCredit в България ще засилват банкирането на дребно

Булбанк, Ейч Ви Би Банк Биохим и Хеброс Банк обслужват над 1 милион клиенти у нас

16:06 | 30.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Основното предизвикателство пред банките на новата UniCredit Group в България е развитието на банкирането на дребно, каза днес на пресконференция Петер Харолд, главен изпълнителен директор и председател на Управителните съвети на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк. Той допълни, че работата по това предизвикателство започва с общо 324 клона на банките в страната. В момента банките на Unicredit Group в България обслужват над 1 милион клиенти.

"Групата на UniCredit в България е номер едно във всички банкови сектори с изключение на банкирането на дребно," каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на Булбанк. Според него банките ще се фокусират върху качеството на услугите, защото клиентите искат не големина на банките, а качество на услугите.

UniCredit Group е представена в България от три банки - Булбанк, Ейч Ви Би Банк Биохим и Хеброс Банк. На този етап и в близко бъдеще банките ще работят паралелно. Според досегашните планове правното сливане между Ейч Ви Би Банк Биохим и Хеброс Банк трябва да бъде завършено през 2006 г.

"Ще работим като един екип, който ще ръководи три банки от една банкова група," допълни Харолд по отношение на висшия мениджмънт на банките у нас. Той каза още, че трите банки имат различни източници на финансиране, предлагат различни продукти, които обаче са много близки помежду си, и засега няма обмен на информация между банките.

Синхронизацията в работата на трите банки вече е започнала, като предстоят поредица от срещи и дискусии за определянето на това кое е най-доброто от банките, както и за прехвърлянето на ноу-хау между тях.

Влизането на трите банки в една група стана възможно, след като този месец успешно бе финализирана обмяната на акции между UniCredit и акционерите на HVB Group. "Сделката е важна не само за двете страни по нея, а и за много страни в Централна и Югоизточна Европа," допълни Андреа Касини, главен оперативен директор на Булбанк.

Групата е представена в 20 страни и обслужва общо 28 млн. клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:55 | 04.09.22 г.
fallback