fallback

Транскарт АД ще става съдлъжник по кредит от 20 млн. лв.

16:39 | 29.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на "Транскарт" АД ще гласуват дружеството да встъпи като съдлъжник на "Транскарт Файненшъл Сървисис" ЕАД по договор за кредит в размер на 20 млн. лв., както и да издаде запис на заповед от името на "Транскарт" в размер на кредита, увеличен с едногодишната лихва и добавки, става ясно от допълнителна точка от дневния ред на извънредното Общо събрание, което трябва да се проведе на 26 януари 2006 г. Договорът е сключен между "Транскарт Файненшъл Сървисис" ЕАД и Банка ДСК ЕАД.

Освен това на събранието се предвижда да бъде гласувано "Транскарт" да кандидатства за банков кредит, тип овърдрафт от Банка ДСК ЕАД в размер до 500 000 лв. за срок от една година с цел осигуряване на финансова стабилност на дружеството.

На същото Общо събрание според дневния ред ще се решава за увеличаването на капитала на дружеството от 5 млн. лв. на 7 млн. лв. чрез издаване на 2 млн. нови акции с номинална и емисионна стойност един лев.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 9 февруари 2006 г. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас на събранието, е 10 януари 2006 г.

Картовият оператор “Транскарт” АД отчете неконсолидирана загуба от 1,347 млн. лв. за първите девет месеца на тази година срещу загуба от 1,194 млн. лв. за същия период на 2004 г.

Вчера бяха изтъргувани 985 акции на дружеството на цена 8 лв. всяка.

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:58 | 07.09.22 г.
fallback