fallback

Феста холдинг отправя търгово предложение за Винком през март 2006

Предложителят възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от Комисия за финансов надзор

14:21 | 29.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

"Феста холдинг" АД-София възнамерява да отправи търгово предложение към останалите акционери на "Винком" АД - Поморие, съобщи Българска фондова борса - София. Според съобщението датата, на която ще бъде регистрирано търговото предложение, е 1 март 2006 г. "Феста Холдинг" притежава над 90% от капитала на "Винком".

Предложителят възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от Комисията за финансов надзор.

Основният капитал на "Винком" е 725 259 лв., а собствения капитал към 30 септември е 11,633 млн. лв. Дружеството има неконколидирана печалба от 41 хил. лв. за деветмесечието, като тя намалява от 391 хил. лв. за същия период на миналата година.

В края на деветмесечието на тази година "Винком" притежава 19,37% от капитала на Инвест банк, осчетоводени на 3,876 млн. лв.

Търговията с акции на "Винком" не е много активна, като последните три сделки са сключени на 11, 14 и 28 ноември, като цената на акциите бе съответно 2,95 лв., 3,83 лв. и 4,65 лв.

Сред най-успешните инвестиции на "Феста Холдинг" са придобиването на мажоритарни дялове в капитала на Инвест банк - София, "Черноморско злато" АД - Поморие и "Винком" АД - Бургас. Холдингът контролира и "Лазур" АД - Варна, "Търговски дом" АД - Варна, "Феста холидейз" АД и "Феста секюрити" ЕООД.

Преди две седмици "Феста Холдинг" откри четиризвезден хотелски комплекс и бизнес сграда, в които са инвестирани 20 млн. лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:02 | 27.08.22 г.
fallback