fallback

Откриват туристическо бюро в Сливен по програма ФАР

Основната цел на проекта е да подобри развитието на туризма и да бъдат запазени природното богатство и културното наследство на региона

12:22 | 28.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Туристическо информационно бюро ще бъде открито във вторник в Сливен в помощ на гражданите и гостите на града, съобщиха пресслужбата на общината.
Бюрото се създава в рамките на проект на общината - "Богатството на Синята планина - развитие на интегриран екопродукт", който се осъществява с партньорството на Дирекция на Природен парк "Сините камъни" и се финансира по програма ФАР.
Основната цел на проекта е да подобри развитието на туризма и да бъдат запазени природното богатство и културното наследство на региона.  

Откриването бюрото, което се помещава в сградата на кметството, е част от официалната програма за честването на 25-годишнината от създаването на Дирекция на Природен парк "Сините камъни". Паркът е известен с природните си забележителности и исторически местности, като особено интересни са скалните феномени "Халката" и "Ръкавичката", пещерите "Хайдушка", "Бъчвата" и "Песченик". На територията на природен парк "Сините камъни" се намира и резерватът "Кутелка", стопанисван от Министерство на околната среда и водите.

През последните десет години са осъществени 15 проекта за популяризирането и опазването на парка и за подобряване на туристическите маршрути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:29 | 13.08.22 г.
fallback