fallback

Днес е Европейският ден на предприемача

Тази година Денят на предприемача е насочен към инициативността на местните и регионалните власти за насърчаване и развитие на иновациите и предприемачеството на местно равнище

10:08 | 28.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

На 28 ноември за трета поредна година у нас се отбелязва Европейският ден на предприемача – инициатива, която има дълги традиции в Обединена Европа. Събитието се организира в рамките на мрежата PAXIS, която цели популяризиране на успешни модели за създаване и развитие на нови предприятия. Концепцията за този форум е въведена от мрежата на европейските градове - EUROCITIES и Европейската комисия. Тази година Денят на предприемача е насочен към инициативността на местните и регионалните власти за насърчаване и развитие на иновациите и предприемачеството на местно равнище.
В пленарни и панелни сесии, както и в съпътстващите събития, участниците ще имат възможност да дискутират съществени проблеми на стимулирането на конкурентноспособността на българските предприятия и пътищата за създаване на ефективни условия за нейното разгръщане.
В съпътстващите събития ще се отдели специално внимание и на възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между наука и бизнес в изграждането на общество, базирано на знания, както и на проблемите на електронното обучение, като важен инструмент за учене през целия живот.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:08 | 28.11.05 г.
fallback