fallback

Правата на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт ще се търгуват от 5 декември

14:18 | 25.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Българска фондова борса – София регистрира правата, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ, на „Първичен пазар“ с борсов код R1ICPD. Правата ще се продават от 5 до 16 декември, съобщиха от борсата. Началната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 5 декември, а крайната - 12 януари.

Издадени са 750 хил. права, всяко от които дава възможност за записване на една акция с номинална стойност един лев и емисионна стойност 2 лв. Броят акции, предложени за записване, е 750 хил., а капиталът на дружеството преди увеличението е в размер на 2,5 млн. лв. Продажбата на емисията права за първоначално увеличаване на капитала ще се осъществи чрез смесен закрит аукцион, организиран от Системата за търговия на БФБ - София.

Вторичната търговия с правата ще стартира на 5 декември и ще продължи до 16 декември на „Неофициален пазар“, като присвоеният борсов код е R2ICPD. Крайната дата за прехвърляне на правата в Централен депозитар е 20 декември.

Увеличението на капитала ще бъде обслужвано от ИП Елана Трейдинг АД, а набирателната сметка ще бъде открита в ТБ HVB Банк Биохим.

Публичното дружество Холдинг Пътища АД участва като учредител в капитала на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ, като е записало 792 676 броя акции (31,7%) с номинална стойност от 1 лв. 

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:28 | 10.09.22 г.
fallback