fallback

"ДСК Стандарт" и "ДСК Баланс" ще се търгуват на борсата от декември

Акциите на Договорен Фонд "ДСК Стандарт" и "ДСК Баланс" ще се търгуват на борсата от началото на декември

17:15 | 24.11.05 г.

Управляващото дружество "ДСК Управление на активи"АД започва публично предлагане на дяловете на два договорни фонда, съобщи изпълнителният директор на дружеството Петко Кръстев. Акциите на Договорен Фонд "ДСК Стандарт" и "ДСК Баланс" ще се търгуват на борсата от началото на декември.

"ДСК Стандарт" е договорен фонд от консервативен тип. Неговата инвестиционната програма предвижда реализирането на доходи от дългови ценни книжа и инструменти, както и активно управление на портфейл от ценни книжа и парични средства. Той е подходящ за инвеститори, търсещи постоянен доход и нисък риск - очакваната доходност е съизмерима с тази от банков депозит.

"ДСК Баланс" е договорен фонд от балансиран тип. Той ще инвестира в акции на български дружества, приети за търговия на регулирания пазар на фондовата борса, в ДЦК и други дългови инструменти.

"ДСК Управление на активи" АД е с предмет на дейност управление на дейността на колективни инвестиционни схеми и на инвестиционни дружества от затворен тип; управление, в съответствие със сключен с клиента договор на индивидуален портфейл; предоставяне на инвестиционни консултации относно ценни книжа.

Акционери в "ДСК Управление на активи"АД са Банка ДСК с 66% и ОТП Фонд Мениджмънт с 34 на сто от капитала.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:34 | 11.09.22 г.
fallback