fallback

Акционерите на БТК ще гласуват за кредитна линия до 350 млн. евро

Целта на кредитната линия е да рефинансира задълженията на дружеството по договора за кредит и да осигури достъп до допълнително кредитиране

09:07 | 24.11.05 г.

С определение от Софийски градски съд се допуска нова точка в дневния ред на извънредното Общо събрание на акционерите на Българска Телекомуникационна Компания АД, което ще се проведе на 9 декември, се казва в съобщение от БФБ-София.

Упълномощаване на управителните органи на дружеството за договаряне и сключване от името и за сметка на дружеството на рефинансиране на задълженията на дружеството по договора за кредитна линия в размер на 285 млн. евро, сключен на 18 април 2005 г. между БТК и група финансови институции като заемодатели, и осигуряване на допълнително финансиране на дружеството ще е втората точка в дневния ред. Първата предвижда промени в органите на управление на дружеството.   

По време на събранието акционерите ще гласуват за ползване на синдикирана кредитна линия от дружеството в размер до 350 млн. евро с шестгодишен срок на изплащане, като лихвата по кредитната линия е в размер на Euribor, определен за 6-месечен или по-кратък период, плюс разходите и надбавка, варираща от 0.90% до 1.80%.

Целта на кредитната линия е да рефинансира задълженията на дружеството по договора за кредит и да осигури достъп до допълнително кредитиране с цел финансиране на изпълнението на бизнес програмата на дружеството.

Като обезпечение за изплащане на задълженията дружеството ще предостави залог на съвкупност от активи с нетна съвкупна балансова стойност, възлизаща на минимум 175% от общата сума на всички дължими кредити към заемодателите.

Основният капитал на Българска телекомуникационна компания е 288,764 млн. лв. Вчера бяха изтъргувани 716 527 броя от книжата на телекома на цени между 10,27 и 10,35 лв.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:51 | 22.08.22 г.
fallback