fallback

Мел Инвест Холдинг стана солидарен длъжник за 12 млн. лв.

Мел Инвест Холдинг притежава участия в 107 дружества, осчетоводени по балансова стойност на 5,226 млн. лв.

17:42 | 22.11.05 г.

Акционерите на Мел Инвест Холдинг АД-София взеха решение за сключване на договор за банков кредит, съгласно който ТБ Райфайзен (България) ЕАД предоставя на Агро Инвест България ООД кредит в размер на 12 млн. лв., при годишна лихва в размер на стойността на едномесечния Sofibor, увеличена с надбавка от 2.50 пункта и наказателна лихва за забавяне в размер на едномесечния Sofibor плюс 10 пункта надбавка годишно върху цялата усвоена и непогасена главница по кредита за времето на забавянето до окончателното погасяване на забавените вноски и с краен срок за погасяване на всички дължими суми по кредита 25 юли 2011 г., съобщава БФБ-София.

Мел инвест холдинг е съдлъжник по кредита и отговаря солидарно с Агро Инвест България ООД пред банката за изпълнение на всички задължения на кредитополучателя. Акционерите на холдинговото дружество приеха и решение за авалиране на издадения от Агро Инвест България ООД запис на заповед в полза на ТБ Райфайзен (България) ЕАД в размер на 12 млн. лв. със срок на плащане 1 месец след изтичане срока на договора за банков кредит.

Само ден по-късно (на 18 ноември) на Общото събрание на Витапрот Славяново АД-Сливен бе взето решение за обезпечение на вземанията на ТБ Райфайзенбанк (България) ЕАД към Агро Инвест България ООД и към Мел Инвест Холдинг АД (ведно със съответната част от лихвата, евентуалната наказателна лихва, комисионните и разноските), произтичащи от договор за банков кредит, сключен между ТБ Райфайзенбанк (България) ЕАД (кредитодател), Агро Инвест България ООД (кредитополучател) и Мел Инвест Холдинг АД (съдлъжник) с размер на кредита 12 млн. лв.

Според договора Витапрот Славяново се задължава да учреди в полза на ТБ Райфайзенбанк ипотека върху собствените си недвижими имоти и особен залог върху движими вещи, собственост на дружеството.

Мел Инвест Холдинг притежава участия в 107 дружества, осчетоводени по балансова стойност на 5,226 млн. лв. Според неконсолидирания отчет за 2005 г. холдингът отчете печалба в размер на 8 хил. лв., в сравнение с печалба от 159 хил. лв. за същия период на миналата година.

Днес бяха изтъргувани 625 броя от книжата на Мел Инвест Холдинг на цени между 0,93 и 0,99 лв., или с 5 на сто по-евтино от понеделник. Последна сделка с акциите на Витапрот Славяново бе сключена на 11 април на ниво от 1,20 лв.

Свързани компании:

Витапрот Славяново АД (отписано от публичност)(4VS)

Мел инвест холдинг АД(MELH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:43 | 14.09.22 г.
fallback