fallback

Разрешиха концентрация между Стопанска инвестиционна банка и Новатор

Според КЗК концентрацията няма да доведе до непосредствено увеличаване на пазарен дял посредством консолидиране на дяловете на повече от едно предприятие

14:06 | 22.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрацията на стопанска дейност чрез придобиване на 34% от акциите и определени права върху “Стопанска инвестиционна банка” АД, София от страна на “Новатор Файненс България“ С.а.р.л., Люксембург, съобщиха от комисията.
Съгласно чл. 28, ал.1 от ЗЗК комисията разрешава концентрацията, ако тя не води до установяване или засилване на господстващо положение, което би попречило на конкуренцията на съответния пазар.
Комисията е извършила оценка на концентрация и е установила в конкретния случай, че единственият участник в концентрацията, осъществяващ стопанска дейност на съответния пазар в България, е придобиваното предприятие “Стопанска инвестиционна банка” АД, София. Според КЗК концентрацията няма да доведе до непосредствено увеличаване на пазарен дял посредством консолидиране на дяловете на повече от едно предприятие. От друга страна, пазарните дялове на банката на всеки един от разгледаните пазари са в размер, твърде малък, за да се счете, че след осъществяването на концентрацията банката би могла да придобие господстващо положение или по какъвто и да е начин да попречи на ефективната конкуренция, допълват от комисията.

Свързани компании:

ТБ СИБанк АД - свалена от търговия(5EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
fallback