fallback

КРС: БТК се опитва да забави конкуренцията в сектора

Становището на регулаторния орган е по повод жалба на компанията във ВАС с искане за отмяна на решение на комисията за търга за две лицензии от клас А по технологията „точка до много точки”

14:52 | 22.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

БТК прави опит да бъде „спряно или забавено навлизането на технологията „точка към много точки” на българския пазар, а съответно и да бъде забавена реалната конкуренция в сектора“. Това се казва в становище на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) по повод постъпила жалба от БТК АД до Върховния административен съд с искане за отмяна на решение на комисията за търга за две лицензии от клас А по технологията „точка до много точки”. Във въпросния търг спечелилите кандидати бяха „Транс Телеком” ООД и „Кабелнет” ЕООД. Двете компании вече са заплатили достигната тръжна цена от 5,044 млн. лв.

Практиката на КРС до момента доказа, че търгът е най-публичната и прозрачна форма за придобиване на лицензионни права, при които се гарантират интересите на сектора, на държавата и на потребителя, уточняват от комисията.

По същата тръжна процедура жалбоподателят БТК АД участва в търг за лицензия за осъществяване на далекосъобщения чрез мобилни комуникации от трето поколение – UMTS, без да оспори по никакъв начин съответната процедура.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:43 | 19.08.22 г.
fallback