fallback

Депутат се нае да спасява цигарената фабрика в Пловдив

Във връзка с новите акцизни ставки върху тютюна от холдинга обявиха като хипотеза, че е възможно предприятията за производство на цигари в Стара Загора и в Пловдив да бъдат затворени, ако не оптимизират разчетите си

12:00 | 22.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Депутатът от БНС Бойко Ватев подема инициатива за спасяване на Цигарената фабрика в Пловдив. Това обяви народният избраник на пресконференция, предаде Dnes.bg.

„Научих за намеренията на Булгартабак холдинг да закрие Цигарените фабрики в Пловдив и Стара Загора след Нова година, за да даде възможност на тези в София и Благоевград да се развиват по-добре. Това е административно, а не пазарно решение на ръководството на холдинга и ще се боря срещу него“, декларира Бойко Ватев.

Според депутата от БНС, закриването на Цигарената фабрика в Пловдив ще остави без работа 500 души и ще предизвика социално напрежение.

„Мотивите на ръководството на Булгартабак холдинг, че след Нова година ще намалее потреблението на цигари заради повишаването на цените им не им дават право да закриват административно свои печеливши структури. Нека оставят това да направи пазара“, добави още Бойко Ватев. Той ще внесе питане в Народното събрание за съдбата на тютюневата промишленост в България и ще инициира среща по този проблем на пловдивските народни представители.

В действителност Булгартабак никога не е заявявал категорични планове за затваряне на фабриката в Пловдив. Във връзка с новите акцизни ставки върху тютюна от холдинга обявиха като хипотеза, че е възможно предприятията за производство на цигари в Стара Загора и в Пловдив да бъдат затворени, ако не оптимизират разчетите си.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:05 | 26.08.22 г.
fallback