fallback

"Голф плюс" ще строи голф игрище в Банско

Първият български космонавт Георги Иванов (съдружник в "Еър София") вече е запознал общинския съвет в Банско с инвестиционните намерения на "Голф плюс"

13:33 | 22.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Изграждането на голф игрище предвиждат инвестиционните намерения на компанията "Голф плюс", съобщи за Investor.bg президентът на "Еър София" Лилян Тодоров. "Имотът вече е закупен и сега предстои да бъде изготвен проект на бъдещото голф игрище", каза Тодоров. Имотът се намира на около 800 м от началната станция на кабинковата въжена линия.

Съдружници в "Голф плюс" ООД са "Еър София" и "Фиско груп" ООД с по 50% от дяловете. Първият български космонавт Георги Иванов (съдружник в "Еър София") вече е запознал общинския съвет в Банско с инвестиционните намерения на "Голф плюс".

Предвижда се "Голф плюс" да вложи около пет милиона лева в инженерната инфраструктура на общината. С част от средствата ще бъде изграден свързващ път от голфигрището до Банско, а 1,5 млн. лв. ще бъдат изразходвани за инфраструктурни общински проекти в кв. "Глазне".

Според данни от общинската администрация предвижданите инвестиции са около 30 млн. евро. "Трудно може да се каже колко точно ще бъдат инвестициите, след като стане готов проектът и се направят разчетите ще има по-голяма яснота за размера на инвестициите", каза още Тодоров.

"Еър София" има вече две работещи голф игрища в Ихтиман и Сливен и трето, което се изгражда до Разград.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:45 | 13.09.22 г.
fallback