fallback

Българска банка стана първа в света с нова чип технология

За търговците, които имат ПОС терминали на HVB Bank Biochim, и за клиентите с чип карти Visa сертифицирането по този стандарт означава, че те ще имат още по-голяма защита и сигурност при разплащания с карти

15:34 | 17.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

HVB Bank Biochim (Ейч Ви Би Банк Биохим) е получила сертификат за стандарта CCD (Common Core Definitions), съобщиха днес от банката. CCD е нова модерна технология на Visa за кодиране и сигурност на информацията, която се обменя при транзакции с чип карти чрез ПОС терминали.

“България навлезе със стил в сферата на чип технологиите след като HVB Bank Biochim стана първата банка в света, сертифицирана за стандарта CCD”, обяви Visa International в официалното си издание Perspectives.

“За търговците, които имат ПОС терминали на HVB Bank Biochim, и за клиентите с чип карти Visa сертифицирането по този стандарт означава, че те ще имат още по-голяма защита и сигурност при разплащания с карти”, коментира Кохариг Паносян, директор “Карти“ в банката. HVB Bank Biochim е и първата в България, серфитицирана от Visa International и MasterCard International да предоставя на своите бизнес клиенти възможност за обработка на разплащания с кредитни карти (включително и чип карти).

Това означава, че чрез ПОС-терминал, инсталиран от HVB Bank Biochim на касата в търговски обект, фирмите ще приемат разплащания с карти БОРИКА, Maestro, с всички карти Visa (включително Visa чип карти) и MasterCard.

HVB Bank Biochim предлага на своите търговци безплатно инсталиране на ПОС, безплатно обучение на служителите в магазините на търговците, безплатни стикери, информиращи за приемането на карти, безплатен сервиз и поддръжка. Търговецът заплаща на банката единствено процент за всяка осъществена на ПОС-терминала транзакция, чийто размер зависи от типа на картата, с която е заплатено.

Наскоро HVB Bank Biochim и Хеброс Банк започнаха да предлагат на клиентите си револвиращи кредитни карти Visa и MasterCard. ”Следващата стъпка, която предприемаме и върху която работим, е да разширим приемането на чип карти и на банкоматите на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк”, каза още Кохариг Паносян.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:00 | 10.09.22 г.
fallback