fallback

Почти 3 млрд. лева са неплатените данъци

Общо 142-ма граждани и фирми бяха добавени през октомври в публичния бюлетин на длъжниците, в който вече присъстват 6627 имена

16:38 | 16.11.05 г.

Общият брой на некоректните платци в трите списъка е 6627, като неплатените от тях данъци са 2 859 641 537 лв., съобщиха от Главна данъчна дирекция. 142-ма граждани и фирми бяха добавени през октомври в публичния бюлетин на длъжниците.

33-ма души са отпаднали от бюлетина през изтеклия месец. Данъчните органи са предали на Агенцията за държавни вземания имената на 71 некоректни платци. На 58 собственици и управители на фирми с неплатени данъци е била наложена забрана за напускане на страната и са отнети 45 задгранични паспорта.

Публичният бюлетин на длъжниците съдържа 3 списъка с некоректни данъкоплатци.

В първия са имената на физически лица и фирми, които имат неплатени данъци в големи размери - над 5000 лв., длъжниците не разполагат с имущество и нямат вземания от банки и трети лица и не са се явили в данъчната администрация след изпратена покана.

Вторият списък съдържа имената на длъжници с неплатени данъци в големи размери, които не разполагат с имущество, което да послужи като обезпечение, явили са се в данъчната администрация след изпратена покана, но въпреки това не предприемат действия за плащане на задълженията си.

В третия списък са имената на лица, които разполагат с имущество движимо или недвижимо, върху което данъчната администрация е наложила обезпечителни мерки, но лицата, включени в списъка не предприемат действия за плащане на задълженията си.

Бюлетинът се може да бъде видян в интернет на адрес www.taxadmin.minfin.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:33 | 05.09.22 г.
fallback