fallback

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк откриха Европейски финансов център

Центърът ще предлага консултации на фирми и общини в областта на финансирането на проекти по програми на Европейския съюз и други национални програми за финансиране

11:12 | 16.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

HVB Bank Biochim (“Ейч Ви Би Банк Биохим”) и Хеброс Банк, членове на HVB Group, откриха Европейски финансов център в София, съобщи късно снощи изпълнителният директор на двете банки Петер Харолд.

Центърът ще предлага консултации на фирми и общини в областта на финансирането на проекти по програми на Европейския съюз и други национални програми за финансиране. Такива Европейски финансови центрове на банки от групата вече активно работят във всички нови страни-членки на ЕС от Централна и Източна Европа.

“Поздравявам HVB Bank Biochim и Хеброс Банк за това, че първи стартираха тази инициатива финансовите институции да съдействат на общините и фирмите в усвояването на средствата от ЕС. Правителството оценява високо подкрепата на бизнеса в тази насока”, каза Ивайло Калфин, заместник министър-председател и министър на външните работи, който беше официален гост на откриването.

“Стартираме Европейския финансов център сега, за да подготвим партньорите си за предизвикателствата и възможностите, които членството на България в ЕС ще им даде. Така ще реализираме известното правило на петте П: Предварителната подготовка предпоставя перфектно представяне,” каза още Петер Харолд.

Европейският финансов център предлага цялостни решения за съфинансиране по линия на ЕС и консултации по управлението на проекти. Специалистите на центъра могат да съдействат за получаването на допълнителни кредити за продължаване на действие на проекти по ЕС, за осигуряването на инвестиционни заеми, издаване на банкови гаранции, депозити и ESCROW сметки и други финансови услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:42 | 11.09.22 г.
fallback