fallback

Транскарт АД ще увеличава капитала си до 7 млн. лв.

Предвиденият размер на увеличението предполага, че ако бъдат издадени 5 млн. права, срещу пет права ще могат да се записват две акции от увеличението

09:00 | 15.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на "Транскарт" АД - София ще решават за увеличаването на капитала на дружеството на извънредно Oбщо събрание, което ще се проведе на 26 януари 2006 г., съобщи БФБ-София по информация от дружеството. Нa събранието ще се гласува за увеличаване на капитала от 5 млн. лв. на 7 млн. лв. чрез издаване на 2 млн. нови акции с номинална и емисионна стойност един лев.

Предвиденият размер на увеличението предполага, че ако бъдат издадени 5 млн. права, срещу пет права ще могат да се записват две акции от увеличението.

За инвестиционен посредник, който ще обслужва увеличението на капитала, е предложен ИП Пиреос Евробанк АД. На събранието ще се гласува и за промени в органите на управление на дружеството.

При липса на кворум, събранието ще се проведе на 9 февруари 2006 г. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас на събранието, е 10 януари 2006 г.

Картовият оператор “Транскарт” АД отчете неконсолидирана загуба от 1,347 млн. лв. за първите девет месеца на тази година срещу загуба от 1,194 млн. лв. за същия период на 2004 г.

Последните сделки с акции на дружеството са от 9 ноември, когато те се търгуваха на цена 8,05 лв.

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:59 | 05.09.22 г.
fallback