fallback

Румен Овчаров разпореди проверки в дружествата на Булгартабак

17:18 | 14.11.05 г.

В дружествата на “Булгартабак холдинг” АД ще бъдат извършени проверки на продажбите на неоперативни активи”, заяви днес министър Румен Овчаров след среща с представители на Независимия синдикат на тютюноработниците към КНСБ.

Решението на Министъра на икономиката и енергетиката бе взето след като синдикалистите го информираха за сделки с недвижимо имущество на дружествата, които според тях ощетяват държавата. Процедурата за извършване на проверките ще бъде уточнена до 16 ноември, уточняват от пресцентъра на Министерство на икономиката.

На срещата бяха обсъдени варианти за оздравяване на холдинга преди евентуалната му приватизация. Участниците се обединиха около становището, че “Булгартабак холдинг” АД не трябва да се приватизира, преди да излезе на общия европейски пазар на цигари. Консенсус бе постигнат и по въпроса, че холдингът трябва да бъде съхранен и дружествата не трябва да се продават поотделно.

Основна тема в срещата беше състоянието на “Хасково-БТ” АД. Синдикалистите информираха Румен Овчаров за финансовите проблеми на дружеството и за неизплатените заплати и обезщетения на работниците. Представителите на НСТ към КНСБ поискаха също да бъде възстановен частичният лиценз на “Хасково-БТ” АД за производство и продажба на цигари на външни пазари.

Овчаров ще поиска от ръководството на “Хасково-БТ” АД да предложи вариант за излизане от тежката ситуация, в която в момента се намира дружеството. Още утре зам.-министърът на МИЕ Лъчезар Борисов ще посети “Хасково-БТ” АД.

Днес бяха изтъргувани 31 акции от Булгартабак-холдинг на цени между 28,51 и 30 лв. за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:02 | 06.09.22 г.
fallback