fallback

Дружба стъкларски заводи - поръчител на облигации на стойност 140 млн. евро

Дружба Стъкларски Заводи АД обяви нетна неконсолидирана печалба за деветмесечието на 2005 г. в размер на 15,115 млн. лв., или с 8,7 на сто повече от същия период на миналата година

13:05 | 14.11.05 г.

Акционерите на Дружба стъкларски заводи АД-София овластиха Съвета на директорите, управляващите и представляващите дружеството да сключват сделки по предоставяне на обезпечения в полза на заинтересуваните лица Юла Гласуъркс С.А., Гърция; Ялос Холдингс (Овърсийз) Лимитид Кипър; и/или на свързано с тях дружество, съобщава БФБ-София.

Предоставянето на обезпечение от Дружба Стъкларски Заводи АД ще бъде извършено посредством сключването на договор ("Indenture") между Юла Гласуъркс С.А., Гърция, в качеството й на издател на облигации, Дружба Стъкларски Заводи АД; Гласинвест Лимитид, Кипър; и Стиром С.А., Румъния, в качеството им на гаранти, Дъ Банк ъф Ню Йорк (Тhе Ваnк оf New York), в качеството й на доверител, главен агент по плащанията и регистратор, и Дъ Банк ъф Ню Йорк (Люксембург) СА. (Тhе Ваnк оf New York (Lunembourg) S.A.)), в качеството й на агент по плащанията в Люксембург.

По силата на договора Дружба Стъкларски Заводи АД ще поръчителства за изпълнението на задълженията на Юла Гласуъркс СА. Гърция, произтичащи от облигациите, спрямо всеки притежател на облигации и спрямо доверителя, като първоначалната сума е 140 млн. евро, а заедно с последващите емисии може да нарасне до 200 млн. евро. Годишната лихва е 9 на сто, а срокът – 9 години.

Общото събрание на дружеството реши да не разпределя възнаграждения и тантиеми за членовете на Съвета на директорите.

Дружба Стъкларски Заводи АД обяви нетна неконсолидирана печалба за деветмесечието на 2005 г. в размер на 15,115 млн. лв., или с 8,7 на сто повече от същия период на миналата година. В петък акциите на дружеството се търгуваха на ниво от 21 лв., а днес офертите по позицията са на нива от 20,80 лв. купува и 25,99 лв. продава.

Свързани компании:

Дружба стъкларски заводи АД(4DR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:46 | 01.09.22 г.
fallback