fallback

Преглед на печата

08:27 | 14.11.05 г.

78% от шофьорите са против минимални цени по "Гражданска отговорност"

Всеки осми няма да сключи договор за застраховка

в. Сега

78% от собствениците на автомобили са за индивидуални цени по "Гражданска отговорност" от догодина, заяви шефът на социологическата агенция МВМD Мира Янова. 12% от собствениците стоят твърдо зад минималните цени по задължителната застраховка.

Това са резултатите от проучване на MBMD за обществените нагласи към цените на "Гражданска отговорност", проведено между 21 и 24 октомври сред 1194 души от страната. От тях 44% притежават автомобил и 93% от собствениците са заявили, че имат застраховка за 2005 г.

Строителният контрол откри 189 незаконни GSM-станции

в. Сега

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) откри 189 базови станции, които са изградени незаконно от трите GSM-оператора. 16 от тях трябва да бъдат незабавно премахнати. За останалите 173 е наложена забрана за ползване, което означава, че ще им бъде спрян токът, докато не се узаконят. Заради това през следващите няколко седмици и трите GSM-оператора у нас - "Мобилтел", "Глобул" и "Вивател", може да имат смущения в обслужването на много места из страната.

Небостъргач сменя цвета си според сезона

в. Стандарт

Висока сграда, която да сменя основния си зелен цвят според сезона, е един от проектите за първия небостъргач в София. Бъдещата висока сграда ще се намира или до Булбанк, или до бившата гара "Сердика". 28 архитектурни проекта кандидатстват за европейската награда "Визер" 2005, която ще бъде дадена в България. Секцията ще бъде разделена в два раздела - архитектурно творчество за периода 2004-2005 г. и за първия небостъргач в София.

Започва строителството на "Дунав мост 2" и пътя към него

в. Новинар

До средата на юли 2006 г. трябва да бъде сключен договорът с фирмата, която ще строи Дунав мост 2 при Видин-Калафат, съобщи областният управител на Видин Кръстьо Спасов вчера.

Мостът трябва да е завършен до 2009 г. Има три варианта за строежа на съоръжението - конзолно бетониране, вантова конструкция или изграждане на пътната и железопътната част на различни нива. Фирмата, на която ще бъде възложено строителството, ще трябва да избере едно от трите решения.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:27 | 13.09.22 г.
fallback