fallback

МК Оливия АД ще се влива в Калиакра АД

"Калиакра" АД бе публично дружество до средата на тази година, но бе отписано след търгово предложение и решение на общото събрание на акционерите

16:29 | 13.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Решение за вливане на “МК Оливия” - АД в “Калиакра” - АД и одобряване на договор за вливането ще бъде гласувано на общи събрания на акционерите на двете дружества, които ще се състоят на 21 декември, става ясно от съобщения в "Държавен вестник". На събранието на "Калиакра" ще бъде приет нов устав на дружеството.

Двете общи събрания са редовни годишни и на тях трябва да бъдат приети резултатите на двете дружества за минарата година. Акционерите на "Калиакра" трябва да приемат решение за промени в съвета на директорите, от който да бъде освободен Дейвид Пърси и да бъде включен Габриел Крапф.

При липса на кворум събранията ще се проведат на 5 януари 2006 г.

"Калиакра" АД бе публично дружество до средата на тази година, но бе отписано след търгово предложение и решение на общото събрание на акционерите. Мажоритарен собственик на "Калиакра" АД е Сереол Холдинг Б.В., който притежаваше пряко и чрез свързани лица 98,47% от капитала преди отписването. Според регистър АПИС "МК Оливия" притежава 65,765% от капитала на "Калиакра", а прекия дял на Сереол Холдинг е 31,495%.

Основната дейност на "Калиакра" включва изкупуване и преработка на маслодайни суровини, производство на растителни, хранителни, технически и хидрогенни масла, търговия в страна и чужбина.

Големи акционери в "МК Оливия" са Конинклике Бунге с 62,081% и Сереол Холдинг Б.В. с 28,54%.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:48 | 06.09.22 г.
fallback