fallback

Стратегията за приватизация на Булгартабак ясна до края на годината

В момента дружествата в холдинга са в много добро финансово състояние, посочи министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров

13:48 | 11.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

До 14 декември, когато е Общото събрание на "Булгартабак холдинг", ще бъдат обсъдени различните варианти по преструктурирането на холдинга, а до края на годината ще има яснота относно стратегията за приватизация. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров във времето за парламентарен контрол, цитиран от Dnes.bg.

Той уточни, че преди да бъде приета стратегия, е необходимо да бъде изяснен подходът за изготвянето й. По думите на министър Овчаров досегашният подход е бил погрешен и приватизацията на тютюневия холдинг се е проваляла три пъти.

В момента дружествата в холдинга са в много добро финансово състояние, посочи министър Овчаров. 

Румен Овчаров съобщи, че Министерството на икономиката и енергетиката ще приложи нов подход при изработването на стратегията за холдинга, като за целта води широка дискусия с всички заинтересовани страни.

Според него вариантите на подхода са два. Първият е холдингът да остане в състоянието , в което се намира, с увеличени акцизи на тютюневите изделия, с нарастващи социални плащания, дестабилизиран вътрешен пазар и в условията на дъмпингови цени от страна на конкуренти.

Другият вариант, по мнението на Румен Овчаров, е дружествата и пазарът да се стабилизират, след което да се върви към приватизация.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:18 | 29.08.22 г.
fallback