fallback

Ще обучават чиновниците как да алармират за измами по европроекти

16:16 | 10.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Служителите от администрацията, отговорни за управлението на проекти или програми на Европейския съюз, ще бъдат включени в обучителни кампании за запознаване с правната уредба и начините за докладване при случаи на измами. Това предвижда приетият днес от правителството План за действие в изпълнение на Стратегията за борба с измамите, засягащи финансовите интереси на Европейските общности.

Освен усъвършенстване на нормативната база, заложените в плана задачи предвиждат и административно и структурно укрепване на националните органи по превенция, разкриване и разследване на измамите и нередностите, засягащи финансовите интереси на Европейските общности.

Това включва подобряване на кадровото обезпечаване, ефективността и комуникацията на специализираните звена за борба с измамите.

Планът предвижда още изграждането на капацитет за анализ и оценка на риска от злоупотреби с фондове и средства на ЕС. В документа е разписано укрепването и разширяването на сътрудничеството на оперативно ниво между страните-членки в областта на борбата с измамите.

Повишаването информираността на обществото за политиката и действията на национално равнище, насочени към борба с тези измами, също е сред задачите, одобрени в изпълнение на стратегията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:00 | 28.08.22 г.
fallback