fallback

КФН издаде лиценз на ИП КД Секюритис

Изпълнителен директор на КД Секюритис е Владислав Панев

17:54 | 09.11.05 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз на "КД Секюритис" ЕАД, компания от структурата на международната „КД Груп" АД, базирана в Словения, да извършва дейност като инвестиционен посредник.

В резултат на това дружеството ще може да предлага на своите клиенти в България доверително управление на активи, сделки чрез дистанционната система за търговия на фондовата борса COBOS, както и други услуги на българския капиталов пазар, съобщиха от КД Груп.

„Още в началото на 2006 година ще предложим нови продукти, които ще заинтригуват както редовните участници на пазара, така и тези, които тепърва смятат да инвестират средства в ценни книжа“, заяви изпълнителният директор на КД Секюритис Владислав Панев, който преди това бе портфолио мениджър на „КД Инвестмънтс” ЕАД.

Първата сделка на новия инвестиционен посредник се очаква да бъде направена през януари.

След регистрирането на управляващо дружество КД Инвестмънтс и на инвестиционно дружество КД Пеликан, КД Секюритис е третото дружество на КД Груп в България. Международната КД Груп има над десет годишен опит във финансовите услуги и управлява активи за над 850 млн. евро основно в страните от Балканския регион.

КД Груп присъства на българския пазар от есента на 2003 година, когато е регистрирано управляващо дружество КД Инвестмънтс. От декември 2004 година започна публичното предлагане на акциите на балансираното инвестиционно дружество от отворен тип КД Пеликан.

Също днес Комисията отказа издаването на лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник в страната на“Свис Инвестмънт” АД, гр. Варна.

Свързани компании:

ДФ Селект Баланс(6KDA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:11 | 02.09.22 г.
fallback