fallback

Договорните фондове на Банка ДСК ще се предлагат от 1 декември

“ДСК Управление на активи” получи разрешение от Комисията за финансов надзор да организира и управлява договорните фондове “ДСК Стандарт” и “ДСК Балансиран фонд”

16:41 | 04.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Банка ДСК; снимка: Investor.bg

Дялове от двата договорни фонда на Банка ДСК ще започнат да се предлагат от 1 декември, съобщи за Investor.bg изпълнителният директор на управляващото дружество “ДСК Управление на активи” Петко Кръстев. "Засега дяловете от фондовете ще се предлагат в офиси на Банка ДСК, а след регистрацията им за търговия на БФБ-София, ще могат да се купуват и чрез инвестиционни посредници", каза Кръстев.

“ДСК Управление на активи” получи разрешение от Комисията за финансов надзор да организира и управлява договорните фондове “ДСК Стандарт” и “ДСК Балансиран фонд”.  

Обратното изкупуване на дяловете на договорен фонд може да започне, когато нетната стойност на активите му надхвърли 500 хил. лв. "При нас обратното изкупуване ще започне веднага, защото един от акционерите на управляващото дружество - "ОТП фонд мениджмънт" ще купи дялове на стойност от по 550 хил. лв. от двата фонда и изискването ще бъде изпълнено", допълни Кръстев.

Минималната стойност на всяка покупка на дялове е 100 лв. Дяловете се придобиват по емисионна стойност, равна на нетната стойност на активите на фонда на един дял плюс разходите по емитирането. За “ДСК Стандарт” те са 0,1% от нетната стойност на активите на един дял плюс фиксирана сума от 1,40 лв. при първа поръчка от клиент, като общата такса не може да надвишава 2,40 лв. При всяка следваща поръчка фиксираната сума е един лев. При обратното изкупуване максималният размер на разходите не може да надвишава два лева.

Разходите за емитиране при “ДСК Балансиран фонд” са 0,3% от нетната стойност на активите на един дял  плюс фиксирана сума от 1,40 лв. за първа поръчка и един лев за всяка следваща. Разходите за обратното изкупуване при този фонд са 0,3 от нетната стойност на активите на един дял плюс фиксирана сума до един лев.

Досега КФН разреши организирането на седем договорни фонда, като освен двата на ДСК това са "Ти Би Ай Динамик", „Сентинел-Рапид", "Сентинел Принсипал", "Елана Балансиран Еврофонд" и “БенчМарк Фонд – 1”. До този момент обаче се предлагаха дялове само от "Ти Би Ай Динамик" и "Сентинел Принсипал".

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:27 | 14.09.22 г.
fallback