fallback

Софарма спечели награда за лекарствено средство

Фликсотид е инхалаторно лекарствено средство за лечение на бронхиална астма и хронична обструктивна белодробна болест, произвеждано от „Софарма“ под запазена търговска марка на ГлаксоСмитКлайн (GSK)

14:54 | 03.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Фармацевтичната компания „Софарма“ АД е получила ежегодната награда “Фармацевтичен Оскар – Еньо” за медикамента Фликсотид, съобщиха от дружеството. Фликсотид е инхалаторно лекарствено средство за лечение на бронхиална астма и хронична обструктивна белодробна болест, произвеждано от „Софарма“ под запазена търговска марка на ГлаксоСмитКлайн (GSK).

Лекарственото средство отговаря на всички стандарти на GMP (Добра производствена практика).

Благодарение на съвместната дейност на втората по големина в света фармацевтична компания GSK и Софарма АД е постигнато значително редуциране на цената, което прави Фликсотид достъпен за пациентите, съобщават още от българското дружество.

Постигнатите резултати показват, че сътрудничеството между двете компании дава възможност на повече пациенти в България успешно да се лекуват от бронхиална астма с един от най-модерните оригинални медикаменти в тази област.

Нетната неконсолидирана печалба на Софарма за деветмесечието на тази година се повиши до 26,575 млн. лв., или с 38,6% спрямо същия период на 2004 г., когато е била 19,175 млн. лв.

Днес бяха изтъргувани 850 акции на дружеството на средна цена 7,68 лв., с 0,39% по-ниска от вчера.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:44 | 08.09.22 г.
fallback