fallback

Булбанк получи 30 млн. евро от ЕИБ за кредитиране на малки фирми

Средствата са предназначени за български фирми, работещи в областта на опазване на околната среда, инфраструктура, ефективно използване на ресурси, здравеопазване и образование

16:45 | 02.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Булбанк подписа споразумение и получи 30 млн. евро от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), които ще бъдат използвани за финансиране на малки и средни предприятия, съобщиха от банката. Средствата са предназначени за български фирми, работещи в областта на опазване на околната среда, инфраструктура, ефективно използване на ресурси, здравеопазване и образование.

Банката финансира проекти от 40 000 евро до максимум 25 млн. евро. Съгласно изискванията на ЕИБ, нетните активи на фирмите не трябва да надвишават 75 милиона евро, а служителите им – 500 души.

Булбанк предлага заеми за инвестиционни нужди, финансира стартиращ и бизнес “на зелено”. Средствата по договора с ЕИБ не бива да представляват повече от 50% от общата стойност на проекта.

Булбанк е първата българска банка, която самостоятелно гарантира заем от ЕИБ благодарение на стабилната си капиталова структура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:44 | 11.09.22 г.
fallback