fallback

Актив Пропъртис ще купи административна сграда и гараж за близо 2 млн. лв.

ПТ-Холдинг АД-Пловдив е мажоритарен собственик по позицията с притежаваните 59,24 на сто от капитала

16:44 | 01.11.05 г.

Акционерите на Актив Пропъртис АДСИЦ-Пловдив овластиха управителните органи за извършване на сделки по чл. 114 от ЗППЦК по време на вчерашното Общо събрание на дружеството, съобщава БФБ-София.

Общото събрание е решило да бъде закупена триетажна административна сграда с разгърната застроена площ от 2 400 кв. м и подземен гараж с площ от 3 794.24 кв. м. Стойността на двете сделки възлизат съответно на 751 и 855 хил. лв. без вкл. ДДС, или общо близо 2 млн. лв. с ДДС.

“Сделките ще станат факт при следващото увеличение на капитала на дружеството, което се очаква в края на януари или началото на февруари. Подземният гараж се намира в бизнес център Филипополис, докато административната сграда е разположена в индустриалната част на града. Радващото за нашите акционери е, че, както и при първата покупка, тя е отдадена на 100% под наем,” каза за Investor.bg изпълнителният директор на Актив Пропъртис Дилян Панев.

ПТ-Холдинг АД-Пловдив е мажоритарен собственик в дружеството с притежаваните 59,24 на сто от капитала. Последна сделка по позицията бе сключена на 28 октомври на цена от 1,30 лв. В момента офертите купува са на ниво от 1,30 лв., но продавачите липсват на пода на борсата.

Свързани компании:

Актив Пропъртис АДСИЦ(AKTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:18 | 31.08.22 г.
fallback