fallback

BITEX ще уреди основните си задължения на 1 ноември

През миналата седмица от дружеството съобщиха, че е подписало договор за опрощаване на задълженията си в размер на 314 хил. лв. с Promota Hellas - Гърция и International Test Systems - САЩ.

18:55 | 31.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

"Български информационни технологии" АД (BITEX) ще уреди болшинството от останалите си задължения по баланса на дружеството на 1 ноември, съобщи за Investor.bg Христос Мурутис, изпълнителен директор на дружеството и собственик на "Юрокапитал Финанс" АД, което притежава 87% от BITEX. "Уреждането на задълженията на компанията ще я направи готова и атрактивна за новите й инвестиционни планове" каза още Мурутис.

Според предоставени на "Българска фондова борса - СОфия" данни, BITEX има текущи задължения за 437 хил. лв. към края на септември. През миналата седмица от дружеството съобщиха, че са подписали договор за опрощаване на задълженията в размер на 314 хил. лв. с Promota Hellas - Гърция и International Test Systems - САЩ.

По-рано през годината от Vivodi Telecommunication S.A бе подадена молба за откриване на производство по несъстоятелност за BITEX. Молбата е била разгледана на 26 октомври, но е постановено отлагане на делото за 30 ноември 2005 г.

На 1 ноември мажоритарният акционер в BITEX ще се срещне с останалите акционери, за да ги информира за корпоративните планове и бъдещото й развитие в областта на недвижимите имоти в България. "Такава среща се прави за първи път в историята на българския капиталов пазар и ние сме сигурни, че ще накара и други публични дружества да направят същата крачка. Аз вярвам също, че публичните компании трябва да бъдат отворени за всекидневна комуникация и критики от страна на акционерите", каза още Мурутис.

Свързани компании:

Юрокапитал Битекс АД(5EB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:39 | 13.09.22 г.
fallback