fallback

Транскарт със загуба от 1,347 млн. лв. за деветмесечието

Приходите от дейността на дружеството за първите девет месеца на годината достигат до 2,009 млн. лв. от 980 хил. лв. за същия период на миналата година

11:21 | 30.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

“Транскарт” АД отчита загуба от 1,347 млн. лв. за първите девет месеца на тази година срещу загуба от 1,194 млн. лв. за същия период на 2004 г., показват данните от отчета на дружеството за периода. Нарастването на загубата е в резултат от по-голямото увеличение на разходите за дейността в сравнение с нарастването на приходите.
 
Разходите по икономически елементи се повишават до 3,182 млн. лв. от 2,029 млн. лв. за първите девет месеца на миналата година, основно за външни услуги, амортизации и възнаграждения. Финансовите разходи се покачват до 174 хил. лв. от 145 хил. лв. заради по-големите разходи за лихви.
 
Приходите от дейността на дружеството за първите девет месеца на годината достигат до 2,009 млн. лв. от 980 хил. лв. за същия период на миналата година.
Основната дейност на дружеството е свързана с реализацията на единна система за обслужване и авторизация на плащане на стоки и услуги чрез използване на разплащателни карти в България, както и други дейности.
 
Основният капитал на “Транскарт” е пет милиона лева, а собственият в края на деветмесечието е минус 639 хил. лв. заради натрупани загуби от минали години и текущата загуба от тази година.
Текущите пасиви на дружеството в края на деветмесечието на тази година са по-малки от края на миналата, но нетекущите са се увеличили. Дружеството отчита увеличение на нетекущите активи с малко над един млн. лв. в края на деветмесечието.

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:14 | 13.09.22 г.
fallback