fallback

Съветът на коалицията одобри проектобюджета за 2006 г.

Министерският съвет ще одобри окончателно проектобюджета на извънредно заседание в понеделник, 31 октомври 2005 г., от 10 ч.

18:17 | 29.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Политическият съвет на управляващата коалиция одобри на свое заседание днес проектобюджета за 2006 г., внесен от Министерството на финансите, съобщиха от правителственият пресцентър. Отчетени са основните допълнителни предложения за приходната и разходната част, направени от отделни ведомства. Те са съобразени с приоритетите на коалиционното правителство - европейската интеграция, икономическия растеж и социалната отговорност, е посочено в съобщението.

Министерският съвет ще одобри окончателно проектобюджета на извънредно заседание в понеделник, 31 октомври 2005 г., от 10 ч.

Лидерите на трите партии от управляващата коалиция са решили работна група от техни представители да започне работа от понеделник за окончателно прецизиране на текста на 4-годишната управленската програма на правителството, в която ще бъдат разписани политическите ангажименти и управленски цели на ведомствата.

БСП, НДСВ и ДПС категорично подкрепиха решителната позиция на Министерството на вътрешните работи и на правителството за активно противодействие на престъпността и корупцията, информира пресслужбата.

Постигнато е единодушно съгласие, че мерките предприемани от специализираните органи и ведомства, не трябва да бъдат кампанийни, а системни, целенасочени и безкомпромисни.

Конкретните допълните мерки, както и досегашните резултати от действията на МВР в последните дни, ще бъдат анализирани на заседанието на Съвета по сигурността към Министерския съвет през следващата седмица.

Коалиционните партньори са одобрили и план за действие на Министерския съвет по мерките, които трябва да бъдат предприети в отговор на мониторинговия доклад на Европейската комисия за България.

В заседанието са участвали ръководствата на Българската социалистическа партия, Национално движение Симеон Втори и Движението за права и свободи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:27 | 11.09.22 г.
fallback