fallback

Печалбата на Нефт и газ нарасна близо три пъти за деветмесечието

Приходите на дружеството са се повишили с 18%, като повишението е основно за сметка на ръста на положителните разлики от промяна на валутни курсове, при почти никакво изменение в приходите от основна дейност

16:27 | 27.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Печалбата на софийското дружество Проучване и добив на нефт и газ е нараснала близо три пъти за първите девет месеца на настоящата година до ниво от 5.03 млн. лева, в сравнение с реализираните за деветмесечието на миналата година 1.75 млн. лева, показва отчетът на компанията, предаден в БФБ-София.

Приходите на дружеството са се повишили с 18%, като ръстът е основно за сметка на увеличението на положителните разлики от промяна на валутни курсове, при почти никакво изменение в приходите от основна дейност.

В същото време дружеството успява леко да намали разходите си от дейността, които се понижават до 9.54 млн. лева за първите девет месеца в сравнение с 10.82 млн. лева за същото тримесечие на миналата година.

Дружеството разполага с основен капитал в размер на 873 хил. лв. Разпределена на броя на акциите, печалбата на акция възлиза на 5.76 лв.

Днес сделки с акциите на дружеството не бяха сключени, като последната цена е на ниво от 50 лв. Значително раздалечени една от друга са офертите при позицията на нива от 52 лв. продава и 49.77 лв. купува за брой.

За последната една година акциите на софийското дружество са се повишили с 258.4%, като са на 39-то място сред най-повишаващите се позиции на родната борса.

Свързани компании:

Проучване и добив на нефт и газ АД(NGAZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:43 | 30.08.22 г.
fallback