fallback

Акционери на Слънчев бряг гласуваха против продажбата на ЕРП

На днешното Общо събрание трябваше да бъде гласувано за продажбата на електроразпределителното предприятие на Слънчев бряг на цена 42,15 млн. лв. без ДДС

12:02 | 27.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Част от акционерите на "Слънчев бряг" АД са гласували против продажбата на всички дълготрайни материални активи, съставляващи електроразпределителна мрежа, собственост на дружеството и това решение не е било прието на проведеното днес Извънредно общо събрание на акционерите на дружеството, съобщи за Investor.bg изпълнителният директор на "Слънчев бряг" Малина Бакалова.

"Решението не беше прието, така че Електроразпределителното предприятие остава в състава на дружеството," каза Бакалова. Тя не уточни какви ще бъдат следващите действия в тази насока.

На днешното Общо събрание трябваше да бъде гласувано за продажбата на електроразпределителното предприятие на Слънчев бряг на цена 42,15 млн. лв. без ДДС. Част от миноритарните акционери обаче не са били съгласни с тази цена и са гласували против на събранието.

Държавата има споразумение да продаде Енергоразпределителната мрежа на Слънчев бряг на австрийската EVN за 25 млн. лв. През миналата година EVN купи електроразпределителните дружества в Стара Загора и Пловдив срещу общо 271 млн. евро. Ако продажбата на ЕРП Слънчев бряг не се осъществи на договорената цена, държавата ще трябва да плати неустойка на австрийците, която е между 15 и 27 млн. евро.

Държавата притежава 75% от капитала на Слънчев бряг АД и като заинтересована страна не е участвала в гласуването на днешното събрание.

Днешната търговия с акции на "Слънчев бряг" АД започна на цена 23,19 лв. за акция, но след това падна до 20 лв.

*Авторът притежава акции на дружеството

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:46 | 11.09.22 г.
fallback