fallback

Енемона получи платинен приз от БСК за най-добра строителна практика

Тази година “Енемона” АД получи кредитен рейтинг ВВ+ от Българска агенция по кредитен рейтинг

10:40 | 27.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

На официална церемония късно снощи “Енемона” АД получи платинен приз в класацията “ТОП 50+” на Българска строителна камара (БСК), съобщиха от дружеството.

Платиненият приз е за най-добра строителна практика през 2004 г. в категория “Големи предприятия”. Наградите традиционно се връчват на Димитровден - Деня на строителя, който тази година съвпада с 15-годишнината на БСК.

Престижните награди от класацията “ТОП 50+” за предприятия с най-добра производствена и търговска практика се връчват за трета поредна година от Българската строителна камара. Класацията се базира на оценка по количествени и качествени показатели. Сред количествените са нетни приходи от продажби, рентабилност на продажбите, обем нетни приходи от продажби на заето лице, изпълнени договори като главен изпълнител и др. Към качествените показатели спадат сертифицирането по стандартите на ISO, получените награди от международни конкурси и класации.

Платиненият приз включва сертификат и плакет. Той е признание от браншовата организация към “Енемона” АД за високото качество и надеждността в работата, която извършва. Сертификатът е валиден една година и е престижна препоръка пред всички инвеститори и партньори на компанията.

За тази година компанията има сключени договори за над 40 млн. лева. Понастоящем “Енемона” АД реализира множество крупни и отговорни проекти. Наскоро приключи основният ремонт на сградата на Агенция по кадастъра – гр. София, продължава реконструкцията на сградата на Съдебната палата в столицата.

Тази година “Енемона” АД получи кредитен рейтинг ВВ+ от Българска агенция по кредитен рейтинг. В настоящата година компанията успешно реализира облигационна емисия в размер на 2,5 млн. лева за финансиране на проекти по енергийна ефективност за обществени сгради по ЕСКО модел.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:24 | 09.09.22 г.
fallback