fallback

Трети ден продължава наддаването за лицензиите от клас Б

Третият тръжен ден започна в 9.45 ч. с отваряне на сейфа с тръжната документация

09:53 | 27.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Трети ден продължава търгът за издаване на трите лицензии от клас Б за мрежи от вида „точка към много точки” /P-MP/. Наддаването бе подновено днес, 27 октомври 2005 г. в зала 6 на НДК от постигнатата през втория тръжен ден цена от 2,372 млн. лв. за лицензия, съобщиха от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

До крайния час на наддаване вчера (18.30 ч.) участие в търга продължиха петима от участниците - „Мобилтел” АД, БТК АД, „Некском – България” ЕАД, „Кериър БГ” ООД и „Орбител” АД. Шестият кандидат за лицензия - „Гити България” ООД прекрати своето участие след 20-и кръг на процедурата, когато напусна залата.

Третият тръжен ден започна в 9.45 ч. с отваряне на сейфа с тръжната документация, а наддаването стартира от 35-и кръг при цена от 2,422 млн. лв. 

Провежданата от КРС тръжна процедура е на път да се превърне в най-дългата по рода си и да надмине рекорда в наддаването, поставен през 1999 г. при организиране на първия публичен търг с тайно наддаване за втория GSM в България. Към момента първоначалната тръжна цена от 672 000 лв. е утроена. Това е вторият търг за издаване на индивидуални лицензии по технологията от вида „точка към много точки”. Първият търг бе за предоставяне на две лицензии от клас А и продължи два дни при засилен интерес от страна на участниците.

Вторият търг е за разпределяне на три индивидуални лицензии за P-MP мрежи от клас Б, които ще предоставят ограничен ресурс от 2х10,5 мегахерца в честотния диапазон 3,5 гигахерца за 10 години.

Мрежите от вида „точка към много точки” са широколентови мрежи от ново поколение. Базирани на съвременната технология WiMAX, те се използват за предоставяне на разнообразни далекосъобщителни услуги като високоскоростен интернет, пренос на глас и данни, мултимедийни приложения, цифрова телевизия и др.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:39 | 11.09.22 г.
fallback