fallback

Ръководството на ДЗИ Банк: Ще следваме стратегията на ускорен растеж

ДЗИ Банк е публично дружество и независимо от трагедията с един от нейните акционери и ръководители, тя се управлява от професионален мениджърски екип

15:26 | 26.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

ДЗИ Банк е публично дружество и независимо от трагедията с един от нейните акционери и ръководители, тя се управлява от професионален мениджърски екип и се наблюдава не само от БНБ, а и от всички регулаторни органи и ще продължи успешното си развитие в съответствие със стратегическите си планове, съобщиха от банката.

Днес бе убит един от основните акционери на банката Емил Кюлев.

Към 26 октомври общата сума на активите на ДЗИ Банк е над един милиард лева и тя е осмата банка в България по големина на активите. От началото на 2005 година увеличението на активите е над 300 млн. лв., или ръст от 44%, а спрямо същия период на 2004 г. ръстът е 53%.

Кредитите на клиенти достигат едва 395 млн. лв., от тях само 0,5% са необслужвани. Останалите активи до един милиард лева са вложени предимно в държавни ценни книжа и депозити в първокласни банки. Банката е една от най-ликвидните банки в България.

Балансовата печалба на ДЗИ Банк е в размер над 3,7 млн. лв., което е нарастване с над 80 % от 2004 г.

„Всичко това ни дава основание да следваме стратегията на ускорен растеж,“ декларират от Надзорния и Управителния съвет на ДЗИ Банк.

Ръководството на Българската финансова група ДЗИ заявява, че жестокото убийство на Емил Кюлев няма да спре нейното бъдещо развитие, нито ще постави под съмнение лидерското й място на застрахователния и банков пазар, изпълнението на договорите и поетите ангажименти към международните и вътрешните партньори.

За деветте месеца на 2005 година застрахователните дружества в Българската финансова група ДЗИ продължиха възходящото си развитие и постигнаха много добри резултати, като приходите от застрахователни премии и в двете дружества до края на м.септември 2005 година надвишават тези за цялата 2004 година.

В животозастраховането са реализирани приходи от застрахователни премии в размер на 28,7 млн. лева и сериозен ръст от над 80 процента на продажбите на дългосрочни застраховки “Живот”. Застрахователните резерви нарастват с 13 %, а балансовото число – с 6 %. Финансовият резултат за деветмесечието е печалба от 2,4 млн. лева.

Приходите на “ДЗИ – Общо застраховане” АД са нарастнали със 75 процента спрямо същия период на 2004 г. и надвишават 130 млн. лева. Застрахователните резерви нарастват с 39 %, а балансовото число – с 32 %. Финансовият резултат е 6 млн. лева печалба.

Днес търговията с акции на дружествата от Група ДЗИ на фондовата борса бе спряна след новината за убийството на Емил Кюлев. Преди това цената на акциите на ДЗИ Банк се понижи от 3,75 лв. до 3,07 лв. Цените на акциите на другите две дружества също се понижиха.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:41 | 12.09.22 г.
fallback