fallback

МВФ: Нужен е по-строг контрол върху разходите на публичния сектор

18:02 | 25.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Министър-председателят Сергей Станишев обсъди днес с ръководителя на мисията на МВФ за България Ханс Фликеншийлд основните параметри на проектобюджета за 2006 г. и фискалната позиция за настоящата година, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

В разговорите са участвали и министърът на финансите Пламен Орешарски и постоянният представител на Фонда у нас Джеймс Роуф.

На срещата е разгледана както фискалната, така и структурната част на споразумението. Предвид рязко нарастващия през последните месеци дефицит по текущата сметка са били обсъдени краткосрочните и средносрочни мерки, които кабинетът ще предприеме за ограничаване на дефицита.

Премиерът Станишев е информирал Ханс Фликеншийлд, че се подготвя 4-годишната управленска програма на правителството, в която ще бъдат заложени мерки за продължаване на структурната реформа. Те целят подобряване на бизнес средата и конкурентоспособността на българската икономика.

Министър-председателят е подчертал, че 2006 г. ще е решаваща за подготовката на страната ни за присъединяване към Европейския съюз. От своя страна, ръководителят на мисията на МВФ за България Ханс Фликеншийлд е посочил колко е важно да се продължи структурната реформа и необходимостта от по-строг контрол върху разходите на публичния сектор.

Резултатите от мисията на Фонда, която започна на 13 октомври, ще бъдат обобщени в сряда на пресконференция в Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:09 | 29.08.22 г.
fallback